20 anys d'història

Tot va començar fa uns 20 anys, en un moment de recuperació a nivell internacional del lindy hop. Poc després que Jazz Terrassa organitzés a la Nova Jazz Cava uns primers tallers de lindy hop, unes quantes parelles de les que havien participat en aquests tallers van quedar enganxades. Són els primers "bojos pel swing" de Terrassa. Això va ser l'any 2003.   

 El grup ha anat creixent i s'ha anat consolidant. Som els Terrassahoppers, amb gent de la ciutat i de les rodalies. A més de cursos regulars o tallers en llocs diversos, hem organitzat balls socials oberts a tothom en diferents llocs de la ciutat (especialment a la plaça de la Torre del Palau i a la del Vapor Ventalló). També hem fet sortides per assistir a diversos concerts i festivals de swing, cosa que ens ha dut per diversos llocs de Catalunya, però també a París, Londres, Donòstia, Montpeller, Roma, Andorra i Herräng (Suècia), entre d'altres. Així mateix, mantenim col·laboració directa amb altres grups de swing catalans.

Andorrain09 glorieta ret  BERLIN 198  paris ball carrer

                        Roma XI 2011   herrang

 La vinculació a Jazz Terrassa ha facilitat que des del 2006 col·laborem en l'organització del Festival de Jazz de la ciutat, que des de llavors compta amb una programació especial per a balladors de swing, la qual té sempre el seu punt culminant, amb nombroses activitats, durant un dels caps de setmana del Festival.

  Foto 5    JTSS13 13    JTSS13 16

 Aquesta mateixa vinculació ha facilitat que des del 2006-2007 els Terrassahoppers gestionin en nom de Jazz Terrassa els cursos de lindy hop que es fan a la Nova Jazz Cava, cosa que ha permès poder ampliar el ventall de professorat i planificar molt millor les nostres activitats. Es pot dir doncs que aquells primers "bojos pel swing" han anat expandint de manera imparable la seva bogeria i avui dia ja som una bona colla d'amics disposats a corroborar aquella dita que afirma que "a Terrassa el jazz també es balla".